Testin tilaaminen

DNA-testimarkkinoiden suurimmat palveluntarjoajat ovatFamily Tree DNA, 23andMe, AncestryDNA ja National Geographic. Kukin voi tietysti valita minkä palveluntarjoajan tahansa ja ennen valintaa kannattaa tutustua niiden tuottamiin palveluihin ja niiden hintoihin. 

Sukututkimuksen harrastajat ovat käyttäneet etenkin amerikkalaista FamilyTree DNA -yritystä, johtuen siitä, että se tarjoaa pisimmälle meneviä dna-testejä. Huttusten sukuseuran jäsenien testaukset on tilattu pääosin Family Tree DNA:lta, joten olisi suositeltavaa, että jäsenet käyttäisi Family Tree DNA:ta. Muilta firmoilta ei saa kunnollisia isälinjan testejä.

Family Tree DNA:n testien hintoja:

Isälinja: Big Y-700  $449 ja Y-DNA111  $219 

Äitilinja: mtFull Sequence $159

Autosomaalinen DNA: Family Finder $79

Tilaus SuomiDNA:n kautta:

Tilattaessa SuomiDNA:n kautta tilaaja liittyy samalla Finland DNA-vertailuprojektin jäseneksi. Tällöin pääsee vertailemaan omien testien tuloksia tällä hetkellä noin 20 000 suomalaisen tuloksiin. Yleensä tätä kautta hinta on edullisempi, kuin muualla. SuomiDNA on luotettava toimija, joka ei ota tilauksesta välityspalkkiota, vaan tilaus ohjautuu suoraan Family Tree DNA:lle ja testin tulokset toimitetaan tilaajalle.

Tilausohjeita