Anttolassa Anttolahovissa 2020

Sukuseuramme 24. vuosikokous pidettiin Anttolassa 8.-9.8.2020.

Huttuset kokoontuivat Savon Huttusten kantakodin maisemissa Anttolanhovissa koronavirusta tunnollisesti karttaen. Sää suosi meitä ja kokous vietettiin auringonpaisteessa ja melko helteisessä säässä. Valitettavasti meillä ei ollut ohjelmassa tällä kertaa ulkoilmaohjelmaa. Paitsi rantaravintolan terassilla, jossa maestro Kari viihdytti meitä hanurinsoitolla. Kari piti myös lyhyen luennon musiikin teoriasta. Teoriassa se oli kovin yksinkertaisen tuntuista, mutta käytännössä ei kaikilta onnistuisi.

Ensimmäisenä kokoontumispäivänä tarkastelimme edellisen vuosikokouksen jälkeistä sukuseuran toimintaa ja Kari kertoi Genin salaisuuksia. Todettiin, että kaikennäköistä on puuhailtu. Otettiin käyttöön Yhdistysavain jäsenrekisterin ylläpitoa varten ja sihteeri on ansiokkaasti saanut jäsenrekisterin hyvälle tasolle. Joitakin tietoja jäsenistä vielä puuttuu ja niitä tulemmekin jatkossa kyselemään. On mm. vanhentuneita tai puuttuvia sähköpostiosoitteita. Facebook-sivujen käyttö on jo melko laajaa, mutta toivotaan kaikkien Facebook-sivujen jäsenien liittyvä sukuseuran jäseniksi ja toisaalta kaikkien Huttusten sukuseuran jäsenien olisi hyvä liittyä myös Facebook-sivuille. Näiden sivujen avulla voimme tehostaa mm. sukututkimusta. Sivuilla voi ja kannattaa ottaa esille oman tutkimuksen ongelmakohtia ja pyytää apua oman tutkimuksen eteenpäinviemiseen.

Ensimmäisenä kokouspäivänä esiteltiin uudet myytävät sukutuotteet ja käytiin vilkasta kauppaa. Uudet tuotteet ovat komea sininen torkkupeite upealla vaakunakuvalla hintana vain 15 euroa, kuulakärkikynät, joihin on laserilla kirjoitettu Huttusten sukuseuran nimi ja virallisten nettisivujen osoite (4 euroa) sekä metallinen emaloitu Huttusen sukuseuran vaakunapinssi (5 euroa). Niitä voi tilata Riitta Heikkuriselta ja hintaan tietysti lisätään todelliset postikulut. Jäsenet voivat ehdotella, minkälaisia muita tuotteita voisi ottaa myyntiartikkeleiksi. Toki isännänviirin hankintaa selvitetään, jotta se musta värikin säilyisi nykyisiä pidempään haalistumatta. Myös pöytäviiri tullaan pitämään yhtenä myyntituotteena.

Illalla söimme maittavan aterian seisovasta pöydästä ja sen jälkeen oli se aikaisemmin mainittu ulkoilmaohjelma terassilla.

Toisena päivänä pidettiin Huttusten sukuseuran virallinen vuosikokous, jossa puheenjohtajana toimi Hannu Huttunen. Hallitus sai synninpäästön toimintavuoden hoitamisesta. Kokouksessa käsiteltiin hallituksen tekemä esitys sääntömuutoksista ja ne hyväksyttiin pienellä korjauksella. Uudistetut säännöt on nähtävissä Huttusten suvun nettisivuilla.

Eräänä muutoksena oli jäsenyys. Uusi jäsenyysmuoto on nuorisojäsen, joka on alle 18 vuotias perheenjäsen. Hänellä ei ole jäsenmaksua, ei tosin äänioikeuttakaan, mutta mikä tärkeintä hänellä on puheoikeus. Nuoriso on meidän tulevaisuus. Ottakaa nuoriso mukaan toimintaan. Heidänkin yhteystiedot tarvitaan, jotta he saavat samat tiedotteet, kuin muutkin jäsenet. Heidät kirjataan jäsenrekisteriin nuorisojäseninä.

Päivän huipentumana sukututkija Ari Kolehmainen esitti mielenkiintoisia tutkimustuloksia Huttusten alkuperästä. Tulemme saamaan tutkimustyöstä kirjallisen selvityksen, joka painetaan myytävänä julkaisuna, jonka hinta ei tule olemaan asiasisältöön nähden kohtuuton. Tarkkaa hintaa ei ole vielä määritelty, koska tutkimuksen kustannukset DNA-testeineen ei ole vielä tarkasti tiedossa.

Myyntihinnalla pyrimme kattamaan osan tutkimustyön hinnasta emmekä kerää tietystikään voittoja. Hinta lienee noin 15-30 euron kieppeillä. Tutkimus tulee kattamaan mm. Huttusten tiedot ennen kirkonkirjoja ja on perustutkimus Huttusten alkuperästä. Me kaikki voimme edistää tämän tutkimustyön eteenpäin vientiä tilaamalla mahdollisimman paljon DNA-testejä. Tällä hetkellä on menossa vieläpä alennuskausi tutkimusten hinnoissa. Testien ottamisesta kannattaa olla yhteydessä sukuseuran hallituksen jäseniin, ennen kaikkea Kari Hokkaseen, joka ohjaa tutkimustoimintaa.

Tutkimuksen jatkeena on mm. aiemmin Jarmo Paikkalan ansiokkaasti kokoama Huttusten suvun sukukirja sekä Geniin viedyt sukutiedot. Jokainen sukututkija saa näiden pohjalta hyvät perustiedot laatia omat suppeammat sukukronikat sukupuineen. Kun eri sukuhaarat laativat omia koonnelmiaan toivoisin, että ne annettaisiin tiedoksi Huttusten sukuseuralle tutkimusten kehittämiseksi. Tässä pitää tietysti ottaa huomioon julkisuuslain määrittämät rajoitukset.

 Anttolan sukukokous oli hyvin onnistunut ja kiitos siitä kuuluu hallituksen jäsenille ja ennen kaikkea osallistujille.

Sukulaiset yhteiskuvassa Anttolanhovin pihalla 9.8.2020.
Kokous käynnissä. Vasemmalla taloudenhoitaja Kari Hokkanen, puhetta johtaa Hannu Huttunen ja vierellään pj. Raimo Huttunen.
Kokouspaikalla kuunnellaan tarkasti sukumme historian käänteitä.
Sukututkija FM Ari Kolehmainen (Huttusia hänkin) selvitteli kuulijoille Huttusten sukuhaarojen eriytymisestä.