2004 Lemillä

Lemin Huttusilla on pitkät perinteet sukutapaamisissa. He ovat myös koonneet ja julkaisseet teoksen "Huttulan seudun historia". Kesän 2004 sukukokous alkoi jumalanpalveluksella Lemin kirkossa. Jumalanpalveluksessa saarnasi rovasti Pertti Huttunen Lappeenrannasta. Jumalanpalveluksen jälkeen oli vuorossa seppeleen lasku sankarihaudalla. Kotiseutumuseon museotuvassa saatiin maistella Lemin särää. Mirja Huttunen esitteli Lemiä ja särän valmistamista Lemin murteella. Lemin särä on eräs Suomen seitsemästä ihmeestä, lampaanlihasta ja perunoista puukaukalossa uunissa paistettu ainutlaatuinen, erittäin maukas ruoka. Professori Jussi Parkkinen piti esitelmän "Väritutkimuksen historiaa ja Huttusia" ja rovasti Pertti Huttunen valotti Etelä-Karjalan Huttusten suvun taustaa ja kertoi tarinoita Huttusista. Lemin kokouksessa 4.7.2004 oli 70 osanottajaa. Yrjö Huttunen halusi jättää puheenjohtajan tehtävät; uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Olavi Huttunen Suonenjoelta. Päätettiin aloittaa Huttusten sukukirjan toimittaminen. Kokous valtuutti hallituksen nimeämään sukukirjan toimituskunnan. 

Hyvinsyöneitä jo hymyilyttää. Puheenjohtaja Yrjö Huttunen pöytäseurueineen Lemin kotiseutumusen museotuvassa, joka oli vuosikokouksen pitopaikkana 2004.
Herkkumestarit valmistivat Huttusille kuulua LEMIN SäRää, joka on eräs Suomen seitsemästä ihmeestä: lampaanlihasta ja perunoista puukaukalossa paistettua herkkua.
Herrat sanovat kuvaajalle: MUIKKU. Edessä oikealla rovasti Pertti Huttunen.
Virallisen kokouksen jälkeen oli vuorossa paikallisen herkun naaaatiskelua.
Tässä sitä on - Lemin Särää puisella uunipannulla - suurta herkkua - AAaahh..!
Sukukokouksen osanottajat sankarivainajien muisotilaisuudessa Lemin kirkolla.
Puheenjohtaja Yrjö Huttunen laskee muistoseppeleen Lemin sankariristille.
Puheenjohtaja ja adjutantit

Kuvat Marti O. Huttunen