2001 Iisalmessa
Huttusten hallituksen jäsenet olivat tietoisia siitä, että Ylä-Savon Huttuset olivat järjestäneet kokoontumisia jo kauan ennen sukuseuran perustamista. Heitä ei kuitenkaan ollut liittynyt sukuseuran jäseniksi. Kesän 2001 sukukokous päätettiin sen vuoksi pitää Ylä-Savossa, jotta sikäläisiä Huttusia saataisiin mukaan yhdistyksen toimintaan.
Kaksipäiväinen sukukoukous järjestettiin Runnin kylpylässä 11.-12.8.2001. Lauantain ohjelmassa oli sukututkimusten esittelyä ja eri sukuhaarojen kokoontumisia. Paikalla oli 75 osallistujaa. Sukujuhla pidettiin sunnuntaina vuosikokouksen ja lounaan jälkeen. Juhlassa julkistettiin Martti O. Huttusen suunnittelema Huttusten sukuseuran vaakuna, jonka Suomen Heraldinen seura on merkinnyt rekisteriinsä numerolla 1036.
Sukuseura on teettänyt vaakunasta viirien ja pöytästandaarien lisäksi kymmenen numeroitua pöytävaakunaa. Pöytävaakuna numero yksi luovutettiin seuran ensimmäiselle puheenjohtajalle Hannu Huttuselle ja numero kaksi vaakunan suunnittelijalle Martti O. Huttuselle. Juhlaesitelmän "Klaanit ja geenit" piti professori Reijo Norio.

Ylläolevan vaakunakuvauksen perusteella heraldikon pitää kyetä piirtämään vaakuna. Allaoleva on perustelua sille, miksi on päädytty kuvatunlaiseen vaakunaan. Sen vuoksi eri heraldikoiden piirtämä vaakuna voi erinäköinen, mutta kuitenkin oikea vaakuna. Meidän heraldikko on onnistunut loistavasti. Meillä on hieno vaakuna.
Etelä-Savosta lähdettiin pitkin vesireittejä kohti erämaita (= sinisen kilven alaosa). Elettiin kovan ja kesyttömän luonnon ehdoilla metsästäen ja kalastaen (= karhukeihäänterä = eränkäynti). Hakeuduttiin vesireittejä pitkin yhä kauemmas takamaille ja varmistettiin perheille lisäelanto kaskiviljelyllä (= sädekoro = kaskitulet = valkeat liekit = huit = vhit). Härkä työjuhtana oli Peni-koiran lisäksi ehkä ainoa kotieläin (= kypärän sarvikoristeet). Mustakeltainen kypäräpeite on Savon väreissä.