1996 Sukuseuran perustava kokous

Huttusten sukuseuran perustamiskokous pidettiin 11.8.1996 Olavinlinnassa. Hannu Huttunen oli tehnyt suuren työn kutsuessaan koko Suomen Huttuset Savonlinnaan ja järjestänyt aivan yksin hienon tilaisuuden, johon hän oli kutsunut esitelmöitsijiksi Jarmo Paikkalan ja Kari Hokkasen. He kertoivat Huttusten suvun historiasta ja omista sukututkimuksistaan. Linnanneidot viihdyttivät esityksillään kokousväkeä, ja Huttusten ensimmäinen tapaaminen huipentui laivaristeilyyn. Timppa II -laivalla seurusteltiin "uusien sukulaisten" kanssa, nautittiin aurinkoisesta kesäpäivästä, Savonlinnan kauniista saaristomaisemista, boolista ja Kari Hokkasen haitarinsoitosta.

Olavinlinnan kokoukseen oli saapunut 66 Huttusten sukuun kuuluvaa henkilöä. Osa kokousväestä oli sitä mieltä, että suvun tapaamisia voidaan jatkaa, vaikka ei mitään yhdistystä perustettaisikaan. Aktiivisimmat halusivat, että yhdistys perustetaan, koska Huttuset oli kutsuttu Olavinlinnaan nimenomaan sukuseuran perustamista varten. Kokouksessa sorvattiin yhdistykselle sääntöjä ja loppustilisointi jätettiin hallituksen tehtäväksi. Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin kokoonkutsuja Hannu Huttunen. Hallitukseen valittiin kahdeksan jäsentä eri puolilta Suomea ja heille varajäsenet. Hallitus piti järjestäytymiskokouksensa laivaristeilyn aikana. Varapuheenjohtajaksi ja rahastonhoitajaksi valittiin Yrjö Huttunen ja sihteeriksi Heli Pekkala.

Sukuseuran ensimmäinen hallitus piti järjestäytymiskokouksensa laivalla. Takana (vas.) varapuheenjohtaja Yrjö Huttunen, Tarja Henelius, Hannes Huttunen, puheenjohtaja Hannu Huttunen, Olavi Huttunen. Edessä (vas.) Kari Hokkanen, sihteeri Heli Pekkala, Maire Ylönen
Sukuseuran perustamiskokous Savonlinnassa
Jarmo Paikkala esitelmöi Huttusten suvun historiasta
Linnanneidot viihdyttivät kokousväkeä Olavinlinnassa
Sukuseuran perustamiskokous Savonlinnassa, eturivissä Hannu Huttunen ja Kari Hokkanen
Timppa II (entinen höyrylaiva) vei Huttuset laivaristeilylle